mandag 28. februar 2011

Favorittstoff




 Hvis jeg hadde blitt spurt hva som er mitt absolutte favorittstoff fra butikken, ville jeg ha svart stoffet ovenfor med jordbær og kanin-motivet. Jeg synes at kombinasjonen av farger og vintage-feelingen er helt perfekt. I helgen fikk jeg en super overraskelse når lillejenta vår fikk disse fantastiske plaggene sydd i nettopp dette stoffet. Jeg jublet av glede! Takk, snille tante :-)


 Stoffet med blomster er fra Liberty, og kombinasjonen fungerer utmerket.



 I tillegg til skjørtet fikk jeg denne heldressen. Mønsteret er tatt fra den danske boken "Barneklær du selv kan sy". Herlig! 


 Elsker denne kleshengeren som jeg fant på Grønland torg. 


 Som om ikke det var nok, fikk vi i tillegg denne fabelaktige kjolen som er sydd av stoff fra Panduro. Jeg kunne ikke blitt mer fornøyd med gavene! Nå spørs det om jeg tør å la lillejenta ha dem på seg...


Ha en fin uke, kjære dere! 

torsdag 24. februar 2011

Fantastisk 70-tallstapet men ingen vegger igjen


 Jeg har funnet den mest fantastiske retrotapeten i verden, og så glad jeg ble når den kom i posten forrige uke. Den er faktisk enda finere i virkeligheten. Problemet er at jeg ikke har noen vegger igjen å tapetsere... Åh, så bra det hadde vært å ha denne tapeten på veggen bak senga, med retrosengetøy og all ting. Det får bli med drømmen.




 På arbeidsrommet har flere ting kommet på plass, blant annet denne hyllen fra Raaco fylt av gamle knapper. Hyllen fant jeg på loppis i fjor og jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre med alle knappene... Kjekt å ha. Noen idéer?





 Et annet av funnene fra i fjor er disse kleshengerne. Skulle ønske jeg kunne hekle selv, jeg er spesielt glad i den grønne med blomst på.


Veldig glad i dette funnet også, et forkle som er sydd av et kjøkkenhåndkle, vil jeg tro. Veldig synd at det er barnestørrelse...

Ha en fin helg kjære dere!

mandag 21. februar 2011

Den fargerike lesekroken vår!


Under trappa vår har vi en liten lesekrok som alle i familien koser seg med, særlig jeg som elsker slike fargeblandinger. De små putene har jeg sydd selv med stoff fra loppemarked, og stoffet med epler (egentlig kjøkkenkluter) er fra Småfolk, er til salgs i  butikken. Madrassen på bildet fikk jeg helt gratis fra en som skulle gi bort en seng på Finn. Tenk at det går an å gi bort så fine ting. 




Knaggen kjøpte jeg på eBay, det er en reproduksjon av en knagg fra Vitra, som er ganske kostbar. Denne gir samme effekt og er mye rimeligere... Jeg elsker genseren med de søte kirsebæren som henger foran, og de søte lommene. Den lille søte vesken med bambimotiv kjøpte jeg hos Maganda. Solhatten med retrostoff kjøpte jeg av en venninne - Love it!


 For to helger siden var jeg en tur i Stavanger og selvfølgelig måtte jeg ta en tur til Fretex-butikkene alle snakker om. Må innrømme at jeg ble litt skuffet over utvalget av retrosstoff siden forventningene var store. Likevel fikk jeg denne lille skatten med meg hjem.


Ha en kjempefin uke!

torsdag 17. februar 2011

Bruktfunn og 70-talls gave




Tenkte at jeg skulle vise noen av disse bruktfunnene fra forrige loppesesong og en 70-talls gave som jeg fikk i går. De som kjenner meg godt vet at jeg ikke blir mer glad enn når jeg får bruktgaver hihi... og så glad jeg ble da jeg fikk dette bestikkene i teak. Nå skal jeg begynne å samle på de også:)


Forrige loppesesong ga en fin fangst... se disse fantastiske bollene med skikkelig 70-tallsprint.



Jeg er veldig førnøyd med denne bollen i mørk trefarge.


Fant også en hel pose med 20 krydderflasker og måtte bare betale 30 kr for det, ikke verst det!






Elsker dette krydderflaske-stativet  fra Digsmed Design som det går an å henge på veggen, planen er å bruke den til å oppbevare knapper i.



Ønsker dere en super uke!

mandag 14. februar 2011

Plastic fantastic...


Det har blitt noen handleturer på nettet i det siste og jeg er overlykkelig med funnene.


Sjekk disse fantastiske fargene på disse kjøkkentingene av plast.



 Jeg er spesielt fornøyd med disse skålene som er fra Brd. Ernst, Danmark.


 Ser for meg mye lørdagskos med disse tallerknene i alle regnbuens farger! 


Dette stoffet ga meg skikkelig hjertebank, det måtte bare bli mitt!


Sjekk de fantastiske fargene på denne duken! Kommer jeg virkelig til å tørre bruke denne på bordet..?


Ha en fantastisk uke alle sammen! 

onsdag 9. februar 2011

Arbeidsrommet mitt...!



Arbeidsrommet er ferdig og her er foreløpig resultat... gjett om jeg ble glad!!!
Jeg er ikke spesielt flink til å sy, og derfor holder jeg meg unna komplisert patchwork-håndarbeid. Men jeg kan tapetsere, så det ble patchwork med retrotapet på arbeidsrommet i stedet!


















Jeg gleder meg sånn til å ta arbeidsrommet mitt i bruk!
Gulvet er malt hvitt, sofaen er fra IKEA og er pyntet med verdens fineste retro-sengetøy.







 Det gamle skapet i teak er fra 70-tallet, og er funnet på Finn.no. Den har en plate som kan dras frem når man for eksempel vil sy. Verdens fineste retrostoffer har kommet på plass i hyllene, alt er funnet på loppis og bruktbutikker (og jeg må bare si at jeg har vært veldig heldig).

Tusen takk for at dere tar turen innom meg.. setter stor pris på alle de hyggelige kommentarene jeg får i fra dere:) 
Ha en finfin dag!

mandag 7. februar 2011

Sort og hvit...!









Jeg synes blandingen av sort og hvit er knallfint og når jeg skal pynte bordet litt ekstra tar jeg fram alt jeg har i disse fargene.  Stoffet jeg bruker som duk er kjøpt på IKEA, de fine hvite høye glassen er fra R.O.O.M,  det hvite bestikket er kjøpt i utlandet.  Lysestaken er kjøpt på Illums/House of Oslo. Jeg er spesielt glad i de skålene med prikker som også er fra IKEA. 
Ha en fin kveld alle sammen.